Helmikuun Haaste

Kuinka laatia toimiva markkinointisuunnitelma yrityksellesi 10 päivässä

Osallistu 10 päivän markkinoinnin suunnittelun haasteeseen ja voita itsellesi oma markkinointisuunnitelma itse laadittuna!

PÄIVÄN  2 TEHTÄVÄ

Maija-Leena Rissanen

Yrityksen brändi ja brändi-ilme

Intro

Tuntuuko sinusta, että markkinointisi ei tuota selkeästi hyötyä? Tai tulee markkinoitua lähtökohtaisesti liian vähän? Jotain pitäisi tehdä, mutta ideat ovat hukassa ja ei aina keksi mitä tehdä?

Markkinointi ei ole rakettitiedettä, vaan selkeällä tavoitteellisella suunnittelulla voit saada paljon aikaan pienilläkin resursseilla.

Osallistu 10 päivän markkinoinnin suunnittelun haasteeseen ja voita itsellesi oma markkinointisuunnitelma itse laadittuna!

Alla päivän 2 tarina ja tehtävä. 

”Brändi ei ole vain logo, nettisivusto tai käyntikortit. – Se on kokemus. ”

Päivä #2: Mieti millaisena haluat yrityksesi näyttävän ulospäin ja mistä teidät tunnetaan

Päivän numero 2 teemana on yrityksesi brändi ja brändi-ilme.

Markkinoinnin ydintä on brändiin liittyvät asiat. Brändiä voi kyllä tietoisesti rakentaa, mutta siihen pitää varata aikaa ja tehdä johdonmukaisia toimia.

Markkinointisuunnitelmassa on hyvä käsitellä omaa tahtotilaa yrityksen brändi-ilmeen suhteen. Millaisena haluamme, että meidät tunnetaan? Miltä me näytämme asiakkaidemme, yhteistyökumppaniemme ja muiden sidosryhmien silmissä tai vaikka sijoittajien silmissä?

Ei ole hukkaan heitettyä suunnitella ja tavoitella selkeää yhtenäistä ilmettä. Logot, värit, fontit, sloganit, kaikki nämä tuovat mielikuvaa yrityksestäsi.

Toisin myös esiin, että brändi on paljon muutakin kuin em. fyysisiä juttuja. Toimintamallit, henkilöstö, yrityksen arvot ja yrityskulttuuri ovat olennainen osa yrityksen brändin muodostusta.

Suunnitelmaan voikin sitten vuosittain sisällyttää tähän aihealueeseen liittyviä käytännön toimia, joilla voit ylläpitää ja tuoreuttaa yrityksen ilmettä ja pysyä ajan hermolla.

Päivän numero 2 tehtävä kuuluu:

Kirjoita ylös miltä haluat, että yrityksesi näyttää. Selkeytä tahtotilasi brändin osalta.

Tutkiskele nykyisiä markkinointimateriaalejasi, käyntikortteja, kotisivuja jne. ja mieti ovatko ne ajan tasalla ja ilme tahtotilasi mukainen. Tunnista mahdollinen tarve kehittää. Kirjaa kehitystarpeet ylös.

Mieti toimintatapojasi ja arvojasi. Kirjaa ylös, millainen haluaisit näiden osalta olla? Hyvä ajatusmalli tähän on miettiä: mitkä ovat arvomme, miten ne näkyvät omassa toiminnassamme ja mitä hyötyä tästä yksittäisestä arvosta on meidän asiakkaillemme.

Arvoista ja niiden merkityksestä liiketoiminnalle olen kirjoittanut aiemmin: https://arcticideas.fi/arvojen-merkitys-liiketoiminnassa/