Muutama sana konsultista

Olen Maija-Leena Rissanen. Olen toiminut jo 30 v eri toimialoilla myynnin ja markkinoinnin sekä liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä. Minulla on käytännön kokemusta siitä, mikä toimii yrityksen hakiessa uutta liiketoimintaa ja kasvua, myös kansainvälisesti. Oma työurani on ollut vahvasti tuotteiden, palvelujen ja ratkaisujen myynnissä, tuotehallinnassa ja markkinoinnissa eri kokoisissa yrityksissä. 

Kun perustin tämän Arctic Ideas Consultingin ajatuksenani oli tuoda tätä kokemusta ja osaamista myös pienille yrityksille. Yhdessä pystymme skaalaamaan toimivat toimintamallit juuri sinun yrityksellesi. Minusta on motivoivaa auttaa pieniä yrittäjiä löytämään oma tapansa toimia oman alansa kilpailussa.

Asiakassuhteiden kehittäminen, asiakkuuksien ylläpitäminen, tuotteiden ja palvelujen tuotteistaminen ja kaupallistaminen kansainvälisessä toimintaympäristössä ovat omaa ydinosaamistani. Tiedän kokemuksesta millaiset toimintatavat ja prosessit toimivat ja osaan skaalata niitä eri kokoisiin yrityksiin toimintamalleiksi. Hyvistä ideoista ja neuvoista voi olla hyötyä myös sinunkin liiketoiminnassasi.

Persoonana olen mutkaton käytännönläheinen toimija ja innostun uusista ideoista, mikä pitää ajan hermolla myös liiketoiminnan muutoksissa. Vapaa-ajalla käyn mm. rockkonserteissa, seuraamassa jääkiekkoa (…hyvä Kärpät!…) ja ulkoilen koirani kanssa.

Omat osaamisalueet

Strategia ja suunnittelu

Tuotteistaminen ja kaupallistaminen

Myynnin ja markkinoinnin kehittäminen

Työhistoria

Golder Associates: ympäristöalan konsultointiyritys, myynnin kehitys, markkinointipäällikkö, liiketoiminnan kehitys

Vaisala Oyj: liiketoiminnan kehitys, uusi palveluliiketoiminta

Nokia Oyj: useita tehtäviä liiketoiminnan kehittämisen, järjestelmämyynnin, mobiilipalvelujen sekä sovelluskehittäjäyhteisön ympärillä

Koulutus

AmO, Opettajan pedagogiset opinnot, OAMK, 2022

Kaivosalan täydennyskoulutus, GeoPros, Oulu Mining School, 2015

Ympäristöalan täydennyskoulutus, Aalto Pro, Aalto Yliopisto, 2010

MBA, Helsinki School of Economics and Business Administration, 1994

Diplomi-insinööri, tietoliikennetekniikka, Oulun Yliopisto, 1989

Olipa kyseessä pieni tai suuri kehityshanke, liiketoimintaa kehittäessäni pyrin arvioimaan suunniteltuja toimia koko toimintaympäristön suhteen, jotta aiotusta kehityshankkeesta olisi paras hyöty kokonaisuudelle.

 Laastariratkaisuilla voidaan hoitaa pieniä muutostarpeita, mutta ne eivät ole pitemmällä tähtäimellä kestäviä. Mielestäni tiekarttojen rakentaminen ja niistä priorisoidut kehityshankkeet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat realistista muutosjohtamista.

"It is hard to fail, but it is worse never to have tried to succeed."

Theodore Roosevelt