Helmikuun Haaste

Kuinka laatia toimiva markkinointisuunnitelma yrityksellesi 10 päivässä

Osallistu 10 päivän markkinoinnin suunnittelun haasteeseen ja voita itsellesi oma markkinointisuunnitelma itse laadittuna!

PÄIVÄN  8 TEHTÄVÄ

Maija-Leena Rissanen

Markkinoinnin teemat ja sisältösuunnittelu

Intro

Tuntuuko sinusta, että markkinointisi ei tuota selkeästi hyötyä? Tai tulee markkinoitua lähtökohtaisesti liian vähän? Jotain pitäisi tehdä, mutta ideat ovat hukassa ja ei aina keksi mitä tehdä?

Markkinointi ei ole rakettitiedettä, vaan selkeällä tavoitteellisella suunnittelulla voit saada paljon aikaan pienilläkin resursseilla.

Osallistu 10 päivän markkinoinnin suunnittelun haasteeseen ja voita itsellesi oma markkinointisuunnitelma itse laadittuna!

Alla päivän 8 tarina ja tehtävä. 

”Vähemmän on enemmän. Asioiden pitäminen yksinkertaisena vie vähemmän aikaa ja vaivaa.” – Jeff Bullas

#8: Laadi selkeitä toimintalinjoja ja sisältösuunnitelmia eli teemat, joita pidät esillä

Päivän numero 8 teemana on markkinoinnin teemat ja sisältösuunnittelu.

Jos olet tehnyt edelliset tehtävät, niin sinulla on selkeä kuva tavoite/ihanneasiakkaistasi. Olet selvillä missä he liikkuvat ja millaisista kanavista heidät löydät viesteilläsi. Tuotteesi ja palvelusi ovat selkeitä ja niistä on helppo kertoa. Tunnet oman liiketoimintasi syklit ja tiedät milloin kannattaa mainostaa ja viestiä. Olet myös varannut riittävästi aikaa markkinoinnin tehtäville ja päivität osaamistasi sen suhteen, että pärjäät ja pystyt käyttämään riittävästi digitaalisia työkaluja markkinointiisi. Vaihtoehtoisesti sinulla on sovittuna markkinointia varten ulkoinen apu.

Nyt siirrymme sisällön tuotannon saloihin.

Sisällöntuotanto on oma iso kokonaisuus markkinoinnissa. Itse lähden liikkeelle niistä isoista teemoista, mitä halutaan pitää esillä. Jos olet laatinut oman sesonkikalenterisi ja merkannut siihen kuhunkin sesonkiin liittyviä taustatekijöitä, miksi sesongit ovat sellaisia kuin ovat, niin sinulla on jo hyvä pohja miettiä millaisilla teemoilla voisit kohentaa kysyntää hiljaisina aikoina tai tasoittaa kysyntää vilkkaina aikoina laajemmalle aikajänteelle.

Markkinoinnin vaikutus perustuu toistoon ja johdonmukaisuuteen. Teemoittamalla oman markkinointisuunnitelmasi esim. kuukausitasolla, autat itseäsi keksimään sisältöä ja olemaan johdonmukainen viestinnässäsi.

Yksi markkinointiarkea helpottava apu on tehdä konkreettinen somesuunnitelma. Olen aiemmin kirjoittanut aiheesta, miten laatia toimiva somesuunnitelma:

https://arcticideas.fi/somesuunnitelmalla-sutinaa-bisnekseen-millainen-on-hyva-somesuunnitelma/

Kotisivujen sisältöä kannattaa aika ajoin myös päivittää, ilman että kyseessä olisi suurempi sivustoremontti. Kannattaa katsoa, että hinnastot, materiaalit, linkit jne. toimivat ja että sivuston päiväykset ovat tätä päivää. Ei tee hyvää vaikutusta, jos vuonna 2020 copyright on muutaman vuoden vanha ja hinnastoissa parin vuoden takainen päiväys. Uusia asiakasreferenssejä ja omia kuvia omista tekemisistä kannattaa myös päivittää. Kotisivupäivitykset myös johtavat siihen, että hakukoneet arvostavat taas sivut paremmalle sijalle kuin päivittämättömät sivut.

.

Päivän numero 8 tehtävä kuuluu:

Käy läpi omat markkinointimateriaalisi (esitteet, käyntikortit, hinnastot, tehdyt kampanjat), kotisivut ja Facebook. Tunnista mitä päivittämistarpeita siellä on. Tee lista ja laadi toimintasuunnitelma, milloin ja mitä kannattaa tehdä. Päivitä referenssisi eri alustoille (kotisivut, Facebooksivut).

Ota taas kalenterisi esiin ja merkitse kuukausi-/neljännesvuosi-/vuodenaikatasolla (mitkä sinun sesonkisi olivatkaan) teemoja, mitä voisit ottaa esille ja viestiä asiakkaillesi ja potentiaalisille asiakkaillesi. Näistä voit tehdä erikseen teemaan sopivia tempauksia/kampanjoita, joilla houkuttelet asiakkaita juuri sinun tuotteidesi/palvelujesi ääreen. Kirjaa teemat, pistä kalenteriin ja varaa aika sisällöntuotannolle.

Laadi somesuunnitelma. Somemaailma on nopeatempoinen. Kannattaa olla joku runkosuunnitelma ja postaustyypit mietittyinä, niin postaaminen arjessa on helpompaa. Harjoitus tekee tässäkin mestarin.